Artystyczne stylizacje

Zima to okres, kiedy ludzie chcą dbać o odporność, aby nie chorować – powinniśmy więc do herbaty dodawać imbir

świąteczna sesja fotograficzna dzieci
Imbir jest od wieków znany z tego, że posiada zastosowanie prozdrowotne. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji, chociaż dzisiaj nikt nie jest w stanie tego stwierdzić w stu procentach.

korzeń
Autor: Dermokosmetyki Mustela
Źródło: Dermokosmetyki Mustela
Bazar z owocami
Autor: Prayitno / Thank you for (4 millions +) views
Źródło: http://www.flickr.com
świąteczna sesja fotograficzna dzieci
Autor: Tanner Smith
Źródło: http://www.flickr.com
Zimą każdy stara się pić dużo herbaty, aby się rozgrzać. Powinniśmy wtedy dorzucać do niej imbir. Są tacy, którzy powtarzają, że chroni on przed przeziębieniami lepiej aniżeli cytryna. Zatem warto nabyć korzeń imbiru oraz wcierać jego niewielką ilość do wrzących naparów, które mam zamiar pić. Do herbaty nie zaleca się dodawanie już startego imbiru, który mamy możliwość nabyć niemal w każdym sklepie na regale z ziołami.

Jeśli zaciekawił Cię niniejszy materiał, to nie czekaj i zobacz szczegóły na stronie (https://awodent.pulawy.pl/ortodoncja/). Na pewno uznasz, że w tamtym miejscu także są to niezwykle ciekawe informacje.

Rzecz w tym, aby imbir był świeży. Jeśli mamy obawy, że jeden korzeń zdąży spleśnieć, przed tym jak go spożytkujemy, to mamy możliwość go włożyć do zamrażarki. Nie straci on w ten sposób swoich wartości, a my będziemy pewni, że wystarczy na całą zimę. W kuchni japońskiej marynowany imbir bywa dodawany do każdego talerzyka z sushi. Zazwyczaj imbir bywa częściej stosowany w kuchni azjatyckiej aniżeli w Europie. Jednak i tu powoli zaczyna być dodawany – głównie do zup i mięs.Imbir jest bardzo istotny przy wspieraniu układu odpornościowego – pomaga przy grypie oraz bólu gardła. Korzystnie wpływa na trawienie oraz obniża poziom cholesterolu we krwi.

W azjatyckich kulturach jest też uważany za afrodyzjak, co powinno zainteresować mężczyzn. Z tego powodu, warto mieć go w swojej lodówce, by w razie potrzeby użyć go w kuchni albo w chwili, kiedy poczujemy, że może rozłożyć nas przeziębienie.